3de graad dubbele finaliteit

Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze biedt inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is deze studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot boekhouden en financieel beheer. Ze vormt leerlingen in het ondersteunen van HR-activiteiten met aandacht voor aspecten van instroom en tewerkstelling, sociale wetgeving en loonberekeningen.

Iets voor jou?
Je hebt:

  • interesse in ondernemen
  • een commerciële ingesteldheid
  • enige affiniteit met cijfers

Wat erna?

Deze studierichting bereidt je voor op een professionele bachelor in het hoger onderwijs. Een voor de hand liggende keuze is daar bijvoorbeeld Office- of Bedrijfsmanagement (bijvoorbeeld Accountancy-Fiscaliteit of Financiën en Verzekeringen), maar denk ook aan het brede veld van professionele bacheloropleidingen of het onderwijs. Je verwerft de beroepskwalificatie Boekhoudkundig assistent en HR-assistent, waarmee je ook rechtstreeks kan doorstromen naar de arbeidsmarkt.

 

Taal en communicatie

Taal en communicatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze legt de focus op communicatie in het Nederlands, Duits, Engels en Frans, ook Spaans komt aan bod. De leerlingen verdiepen zich in communicatieprincipes, -modellen, -processen en -theorieën. Ze gaan actief aan de slag met communicatieprojecten en -acties en houden daarbij rekening met het communicatiebeleid.

Zag jij hun realisaties al op onze social media?

Iets voor jou?
Je bent:

  • sociaal vaardig
  • vlot in moderne talen
  • nieuwsgierig naar andere culturen
  • geïnteresseerd in communicatie en media

Wat erna?

Deze studierichting bereidt je voor op een professionele bachelor in het hoger onderwijs. Een voor de hand liggende keuze is daar bijvoorbeeld Communicatiemanagement, Officemanagement of Journalistiek, maar denk ook aan het brede veld van professionele bacheloropleidingen of het onderwijs. Aan het einde van de derde graad verwerf je de beroepskwalificatie Polyvalent taal- en communicatieassistent, waarmee je ook rechtstreeks kan doorstromen naar de arbeidsmarkt.



Applicatie- en databeheer

Applicatie-en databeheer is een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. De leerlingen ontwikkelen inzichten in de toegepaste wiskunde en softwareontwikkeling: modulair ontwerp, implementeren van softwaremodules. Ze zijn technologisch vaardig; ze identificeren fouten en lossen ze op. Specifiek voor de studierichting zijn de kennis van datastructuren, databanken, programmatielogica en netwerkarchitectuur; het uitwerken en testen van applicaties en ze in werking stellen bij de gebruiker; het onderhouden van webapplicaties.

Iets voor jou?
Je bent:

  • technologisch vaardig
  • geboeid door software
  • vlot met cijfers en ICT-toepassingen

Wat erna?

De studierichting Applicatie- en databeheer bereidt je voor op een professionele bachelor in het hoger onderwijs. Een voor de hand liggende keuze is daar uiteraard Toegepaste Informatica, maar denk ook aan het brede veld van professionele bacheloropleidingen of het onderwijs. Aan het einde van de derde graad verwerf je de beroepskwalificatie Functioneel digitaal ondersteuner, waarmee je ook rechtstreeks kan doorstromen naar de arbeidsmarkt.




Binnen het vak Oriëntatie kan je in het vijfde jaar kiezen voor twee niveaus Spaans, toegepaste esthetica of deelname aan een internationaal project (onder voorbehoud van het aantal plaatsen).

In het zesde jaar breiden we de keuzemogelijkheden onder het vak Oriëntatie uit naar een pakket op maat van jouw talenten!