6 Mode en lifestyle

De leerlingen van 6 Mode gaan alternerend stagelopen op woensdag in een modezaak. De eerste schoolweek van januari is een blokstage-week. Zij draaien dan voluit mee in de eerste drukte van de koopjesperiode. Terug naar overzicht leerlingenstages.

7 Modespecialisatie en trendstudie

Dit specialisatiejaar wil je opleiden om je tewerk te stellen in een retouchebedrijf of je als zelfstandige te vestigen in een eigen zaak. Je vakkennis wordt nog verder uitgediept. Je bestudeert de modetrends en aspecten van de modewereld. Vele doelen richten zich naar de vereiste vaardigheden voor de retoucheerder en hebben aandacht voor de persoonlijke kant van de klant, de styling, de communicatie met de opdrachtgever, de visual merchandising voor een zaak, de ICT-vaardigheden en de commerciële en economische basiskennis voor een eigen zaak.

Veel aandacht zal gaan naar de creatieve, oplossingsgerichte vaardigheden die voor dit beroep noodzakelijk zijn. Gebruik makend van de nieuwste technieken en materialen zal je ontwerpen vertalen naar een driedimensionale vorm en bestaande kledingstukken aanpassen aan de lichaamsbouw van de klant. Je krijgt de kans om stage te lopen in specifieke modezaken en/of modebedrijven, onder meer als retoucheuse, als technisch medewerker van een stylist, of als creatief medewerker in de kostuumafdeling van theater of stylingstudio’s. Dit verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt waar de vraag naar gespecialiseerde, goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers toeneemt.

In het vak Ondernemend project zullen de leerlingen een leerbedrijf opstarten en uitbaten.

Lessentabel