Voor onze leerlingen van 6 Officemanagement en talen is de bedrijfsstage dé manier bij uitstek om hun veelzijdigheid te tonen. Ze volgen immers een opleiding die taalkundig sterk ontwikkeld is en tegelijkertijd veel aandacht besteedt aan de administratieve ondersteuning van een onderneming.

Daarom zijn onze leerlingen in staat vlot te communiceren in 4 talen en zijn ze vaardig met zowel de meest courante ICT toepassingen als de nieuwe media. Ook zijn ze voldoende administratief onderlegd om betekenisvolle ondersteunende taken te kunnen opnemen. Zo kunnen ze tijdens de stage ervaren hoe hun theoretische kennis tot leven komt.

De bedrijfsstage geeft onze leerlingen bovendien de kans om gericht te kiezen welke studierichting ze zullen aanvatten in het voortgezet onderwijs. Sommige kiezen voor een management-ondersteunende opleiding terwijl anderen de voorkeur zullen geven aan een meer taalkundige richting.

Wat kan u concreet verwachten van onze leerlingen?

De leerling kan, onder begeleiding, ingezet worden bij een groot scala van uitvoerende taken.

  • het organiseren van de dagelijkse werking van het secretariaat ( planning – postbehandeling- ondersteunen van zakenlunch, zakenreis en allerhande evenementen – opzoeken en verwerken van informatie – ondersteunen van vergaderingen )
  • het verzorgd en correct communiceren in het Nederlands, Frans, Engels en Duits zowel schriftelijk als mondeling. (telefoongesprekken voeren, bezoekers onthalen, e-mailverkeer verzorgen)
  • het opstellen, vertalen en verwerken van bedrijfsdocumenten (productinformatie vertalen – mailingen verzorgen – documenten klasseren -documenten opstellen conform een huisstijl)
  • het vlot werken met de gangbare kantoorsoftwarepakketten, multimedia toepassingen en courante hardware. (tekstverwerking – rekenblad – gegevensbeheer- -presentatieprogramma’s – desktop publishing – eenvoudige websites – multimedia - sociale media )