Al meer dan 35 jaar staat het Immaculata Instituut Oostmalle garant voor levensecht taalonderwijs via culturele uitwisselingen met Wallonië. Meer dan 10 jaar geleden stond Immaculata al aan de wieg van internationalisering in het onderwijs via eTwinning. Sinds 2014 is onze business-school met CLIL ook één van de pioniers in meertalig onderwijs in Vlaanderen: 

CLIL is de afkorting van Content and Language Integrated Learning. Het is een vorm van meertalig onderwijs waarbij een niet-taalvak wordt gegeven in een andere taal dan het Nederlands. Zo hebben leerlingen vanaf het 4e jaar de kans om geschiedenis te volgen in het Engels. 

Een rijke bagage aan talenkennis biedt jongeren meer kansen in het hoger onderwijs. Meertalige jongeren groeien in zelfstandigheid en staan open voor interculturele verstandhouding. 

Wie zich voor schooljaar 2019-2020 kandidaat wil stellen voor CLIL, moet dit bij de inschrijving laten weten. De kandidatuur wordt eind augustus ter goedkeuring voorgelegd aan een toelatingsklassenraad.