Inhoud
Ik ben geboeid door alles wat met een pc te maken heeft. Ik wil graag meer weten over netwerken en netwerktechnologie. Programmeren vind ik een uitdaging.


Profiel
In deze richting ligt de nadruk natuurlijk op het vak informatica. In vergelijking met de richting Ondernemen en IT zijn de administratieve en taalkundige vaardigheden hier ondergeschikt aan de zuivere informatica. Omdat ik 11 lesuren per week met informatica bezig ben, moet ik een overtuigde en specifieke interesse voor dat vak hebben.

Ik word ingewijd in de geheimen van diverse soorten software. Ik zal ook leren hoe ik de hardware moet onderhouden en hoe ik er correct mee omga. Ik heb een stevige basis van wiskunde. Ik wil verder studeren. Ik wil een brede waaier van toekomstmogelijkheden veilig stellen.

Deze studierichting bereidt immers voor op verder studeren in het hoger onderwijs (professionele bachelor Toegepaste informatica, Multimedia en communicatietechnieken, Elektronica- ICT, Bedrijfsmanagement of andere opleidingen) of op het volgen van een specialisatiejaar om zo mijn tewerkstellingskansen te verhogen.


Wat ik moet kunnen…

  • Ik kan op een doeltreffende manier naar de beste oplossing zoeken en precies en geconcentreerd mijn opdrachten uitvoeren.
  • Ik kan zelfstandig een opdracht afwerken, maar ook probleemloos met anderen samenwerken.
  • Ik wil graag uitleg geven aan anderen en me inleven in het probleem dat zij hebben.
  • Ik kan doorzettingsvermogen ontwikkelen bij het oplossen van een probleem.
  • Ik kan open staan voor de voortdurende veranderingen in de informaticawereld.
  • Ik ben bereid om in mijn loopbaan blijvend bij te leren en mijn vaardigheden bij te schaven.

Lessentabel