Na vijf jaar een scholenband te hebben gehad met een secundaire school uit Kenia, is deze jammer genoeg stopgezet. Onze directeur, E. Noyen, is twee keer naar ginder afgereisd en de directie van Kenia is ook bij ons op bezoek geweest. Tussendoor werden er activiteiten gedaan op school: er werden skypesessies gehouden, leerlingen schreven brieven naar elkaar, knutselden kerstkaartjes om op te sturen,… In 2015 hebben drie collega’s, de directeur en 14 leerlingen van Immaculata het vliegtuig naar Kenia genomen om een bezoek te brengen aan de partnerschool. Dit was een fantastische ervaring voor iedereen!

In 2016 kregen drie collega’s opnieuw de kans om de partnerschool te bezoeken. Toch is er na meer dan vijf jaar intensief werken aan de scholenband, een einde aan gekomen. Dit komt vooral door het feit dat er in Kenia heel vaak een directiewissel gebeurt en leerkrachten blijven ook niet lang op eenzelfde school. Daardoor was het moeilijk om contact te houden. We hebben wel gezien wat het contact met onze leerlingen heeft gedaan en daarom willen we contact met het Zuiden zeker niet opgeven!

Vorig schooljaar hebben drie collega’s van onze school het weeshuis ‘KEBENE’ bezocht in Kenia. Ze hebben daar hun hart verloren! Sindsdien is er veel contact tussen onze school en het weeshuis. Er worden regelmatig acties georganiseerd voor het weeshuis, zoals wafels bakken. Onze leerlingen knutselen kerstkaartjes voor de kindjes van KEBENE, maken vriendschapsbandjes, ontwerpen een poster om de band in de kijker te zetten,… Het is fantastisch om te zien hoe wij leren van elkaar.

We zijn volop op zoek naar een nieuwe school waar we een scholenband mee kunnen opstarten, in samenwerking met KEBENE.