ECCHO (5ITN-5OIT)
FrancoTalents à gogo (4OT)

ECCHO
Échange-communication-connexion-Huddinge-Oostmalle


eTwinningproject voor het vak Frans
5 ITN – 5 OIT
Partnerschool: Huddingegymnasiet, Huddinge (Zweden) 

Dit project in Frans Vreemde Taal gaf de leerlingen de kans om kennis te maken met het cultureel erfgoed van de deelnemende landen. 

Via verschillende activiteiten maakten de leerlingen samen een virtueel museum dat de geschiedenis**, de cultuur en de hedendaagse maatschappij** van de deelnemende landen toont. Dankzij de samenwerking ontdekten de leerlingen dat cultuur iets is dat hen kan verbinden (connexion). Bovendien konden ze hun taalvaardigheden verbeteren door het maken van de authentieke taaltaken (communication) en konden ze in contact komen met leeftijdsgenoten uit een ander Europees land (échange).

Het resultaat van dit project kan je bekijken in ons virtueel museum: https://www.artsteps.com/view/5e9fdd3171a6b2487fcba512

**omwille van de lockdown hebben we de activiteiten die voorzien waren rond geschiedenis (regionale legendes) en hedendaagse maatschappij vervangen door een activiteit rond cultureel erfgoed (voorstelling van gebouwen)

 

FrancoTalents à gogo

eTwinningproject voor het vak Frans
4OT
Partnerschool: Åva gymnasium, Taby (Zweden)

Er wordt vaak gezegd dat je talent moet hebben om een taal te leren, maar net zoals voor andere talenten kan je je talent voor talen ontwikkelen en zeker als je dit kan doen in samenwerking met leeftijdsgenoten uit je klas en over de landsgrenzen heen.

Via verschillende mondelinge en schriftelijke activiteiten in het Frans, werkten de leerlingen van 4 Ondernemen en Talen samen met een klas uit Zweden om hun talent voor taal verder te ontwikkelen.

Omwille van het coronavirus werd dit project anders dan het bedoeld was, maar het bleef toch een verrijkende ervaring waar we met plezier aan terug denken.