Het nieuwe schooljaar wordt meteen feestelijk ingezet. Van de tientallen Vlaamse inzendingen winnen twee eTwinningprojecten van Immaculata een Nationale Award.

In het project 'Dipingi una classe' maakten leerlingen van Mode en Lifestyle en een Italiaanse klas de schoonheid in de verbanden zichtbaar tussen alles wat ze leren op school. Met eigen creaties decoreerden ze klassen en muren in de school en bespeelden ze de sociale media.
In het project 'Étincelles d'amitié' ontmoetten 6 OIT en 6 ITN tijdens schooljaar 2017-2018 de Zweedse en Italiaanse partnerklassen van het project 'Etincelles de bonheur' (2016-2017). Er waren uitwisselingen in België, in Zweden en in Italië dankzij de wedstrijd ‘Move2Learn, Learn2Move’ van de Europese Commissie. Zo verspreidden zij sprankels van geluk én van vriendschap doorheen Europa. 

De winnende klassen mogen met de betrokken leerkrachten hun prijs in ontvangst nemen op woensdag 17 oktober 2018 in de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel. Proficiat!

Kwaliteitslabels

Ondertussen werden ook de eTwinning kwaliteitslabels voor projecten van vorig schooljaar bekendgemaakt. Dit label werd toegekend aan :

  • From Past To Present: À la recherche de notre héritage culturel en Flandres et dans les Hauts-de-France (6 OM 2017-2018)
  • Dipingi una classe (Mode en Lifestyle 2017-2018)
  • Étincelles d'amitié (6 OIT en 6 ITN 2017-2018)