Kennen jullie Maus Kätti al? Ze is een Luxemburgse muis die graag contact wil houden met haar neefjes en nichtjes in Vlaanderen en in Wallonië. Iedereen kan hun belevenissen volgen in het eTwinning project ‘Bon voyage, Maus Kätti’, maar de leerlingen van het 6e leerjaar van Immaculata Oostmalle spelen zelf een belangrijke rol in die avonturen! Voor het goede verloop van deze expeditie kunnen de kinderen rekenen op hun buren van het secundair.

De leerlingen van 4 Handel-talen en 5 en 6 Secretariaat-talen coördineren het project. Zij maken presentaties en reportages, ze schrijven blogberichten, ze zorgen voor vertalingen, ze ontwerpen posters en spelletjes en ze helpen de kinderen regelmatig tijdens de Franse lessen. De knuffelmuizen die het voortouw nemen in dit internationale project werden ontworpen en gerealiseerd door 3 en 4 Mode. Benieuwd naar alle plannen, nieuwtjes, verhalen, foto’s en filmpjes? Je leest er alles over, niet in één, maar in verschillende talen, en niet op één, maar op drie adressen!

Doelstellingen van het project: cultuuropvoeding, communicatie in een vreemde taal, gebruik van ICT, overgang lagere school – secundair

Bon voyage, Maus Kätti!

eTwinning-project voor het vak  Frans (4 Handel-Talen, 5 en 6 Secretariaat-talen) en 6e leerjaar Lagere School
LOOPTIJD: schooljaar 2011-2012
PARTNERSCHOLEN: Ecole fondamentale – Remich (Groothertogdom Luxemburg) & Ecole Sainte Bernadette –  Braine-l'Alleud (België)

MEER INFORMATIE:

http://mauskatti.wordpress.com (blog)

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p54437 (twinspace)

http://twinblog.etwinning.net/37750 (projectdagboek)