Immaculata Instituut Malle is één van de eerste 10 scholen die voor de periode 2018-2020  het eTwinning School Label hebben behaald in België. We zijn dan ook trots dat we deze titel opnieuw kregen toegekend voor de periode 2020-2022. De bekroonde scholen worden als toonaangevend beschouwd qua

  • digitaal onderwijs,
  • eSafety,
  • innovatieve en creatieve pedagogische aanpak,
  • bevordering van voortdurende professionele ontwikkeling van medewerkers en
  • bevordering van collaboratief leren met leerkrachten en leerlingen. 

eTwinning is een Europees netwerk van scholen in Europa. Leerkrachten en leerlingen van verschillende landen zetten samen projecten op. Hierbij gebruiken zij ICT-tools om samen te werken en te communiceren via het internet zonder dat ze ook echt op reis hoeven te gaan. Met eTwinning leren jongeren in een zinvolle context, ze integreren ICT op een natuurlijke wijze en ze verwerven Europees bewustzijn en internationale competenties.

In de prijzen

eTwinning kleurt al meerdere jaren leren en leven in het Immaculata Instituut. Voor veel van onze projecten kregen we ook nationale en zelfs internationale onderscheidingen. Zo wonnen twee eTwinningprojecten van 2017-2018 een Nationale Award: ‘Dipingi una classe’ van de afdeling Mode en Lifestyle en ‘Étincelles d’amitié’ van 6 OIT en 6 ITN. De winnende klassen mochten met de betrokken leerkrachten hun prijs in ontvangst nemen op woensdag 17 oktober 2018 in de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel.

Kwaliteitslabels

Ieder jaar worden kwaliteitslabels toegekend aan projecten die aan alle belangrijke criteria van internationale samenwerking voldoen. De meeste projecten van Immaculata Instituut Malle werden bekroond met een nationaal kwaliteitslabel:

Enkele eTwinningprojecten behaalden eveneens een Europees kwaliteitslabel:

 

Dit zijn de projecten van het schooljaar 2019-2020:

In het schooljaar 2018-2019 werd er gewerkt aan twee projecten :

Voor schooljaar 2017-2018 werden eTwinning kwaliteitslabels toegekend aan zeven projecten:

Voor schooljaar 2016-2017 werden volgende projecten uitgewerkt: