Solliciteren

Omdat wij een milieubewuste school zijn, willen wij vragen om bij voorkeur sollicitaties online in te dienen via dit invulformulier.

Let op! Je hebt een gmail account nodig om het sollicitatieformulier in te vullen. Heb je nog geen gmail account dan kan je deze hier aanmaken!

Al 35 jaar staat het Immaculata Instituut Oostmalle garant voor levensecht taalonderwijs via culturele uitwisselingen met Wallonië. Meer dan 10 jaar geleden stond Immaculata al aan de wieg van internationalisering in het onderwijs via eTwinning. Bij mondiale projecten als de scholenband met Makutano in Kenia wordt taalkennis ingezet. Sinds 2014 is deze business-school met CLIL ook één van de pioniers in meertalig onderwijs in Vlaanderen: 

CLIL is de afkorting van Content and Language Integrated Learning. Het is een vorm van meertalig onderwijs waarbij een niet-taalvak wordt gegeven in een andere taal dan het Nederlands. Zo hebben leerlingen van het 4e en het 5e jaar de kans om geschiedenis te volgen in het Engels. In het 6e jaar staat esthetica in het Frans geprogrammeerd, in 5 Officemanagement en talen staat 1 u. officemanagement in het Duits geprogrammeerd. Onze school is de enige in de ruimere regio waarbij leerlingen kunnen kiezen voor CLIL in drie vreemde moderne talen. 

Een rijke bagage aan talenkennis biedt jongeren meer kansen in het hoger onderwijs. Meertalige jongeren groeien in zelfstandigheid en staan open voor interculturele verstandhouding. 

Wie zich voor schooljaar 2017-2018  kandidaat wil stellen voor CLIL, moet dit bij de inschrijving laten weten. De kandidatuur wordt eind augustus ter goedkeuring voorgelegd aan een toelatingsklassenraad.