Inhoud
Ik kies voor een studierichting waarin theorie en werken rond projecten elkaar aanvullen. Ik ben geïnteresseerd in het beleid van een onderneming, vertrekkend van boekhoudkundige gegevens.

Het boeit mij een antwoord te kunnen formuleren op de vraag waarom een onderneming een investering plant of niet. Ik wil economische processen automatiseren met behulp van software. Programmeren wil ik graag leren. Resultaatgericht werken vind ik een uitdaging. Ik wil ook graag een dynamische website ontwikkelen. Ik hou van het werken rond projecten.

Na een theoretische introductie kan ik zelf aan de slag om de problemen op te lossen.

Profiel
Met een goede aanleg en interesse voor bedrijfseconomie, boekhouden, toegepaste informatica en logica kan ik in deze richting een goede studieloopbaan opbouwen.

Buiten een stevige wiskundige basis en vermogen tot logisch denken, heb ik een goede basis van boekhouden, informatica en tekstverwerking.

Ik wil verder studeren. Ik wil een brede waaier van toekomstmogelijkheden veilig stellen. Deze studierichting bereidt immers voor op verder studeren in het hoger onderwijs (professionele bachelor Bedrijfsmanagement, Toegepaste informatica, Multimedia of andere opleidingen) of op het volgen van een specialisatiejaar om zo mijn tewerkstellingskansen te verhogen.

Wat ik moet kunnen…

  • Ik kan ordelijk en nauwkeurig omgaan met cijfergegevens.
  • Ik ben behulpzaam en toon begrip bij het oplossen van informaticaproblemen.
  • Ik kan een flexibele houding aannemen ten opzichte van de snelle veranderingen in de bedrijfswereld en het wisselend takenpakket.
  • Ik sta open voor disciplinedoorbrekende opdrachten.
  • Ik kan logisch en stapsgewijs denken.
  • Ik kan zowel zelfstandig als in groep werken.

Lessentabel